Het kan! Een windmolen in de eigen woonomgeving. Door de klimaatverandering moeten woningen van ’t gas af en energiezuinig worden. Daarnaast willen steeds meer mensen onafhankelijk van nutsvoorzieningen zijn om stijgende energietarieven voor te zijn. Of omdat ze wonen in buitengebieden waar aansluitingen op het gas-, elektriciteits- en waternetwerk óf onmogelijk óf kostbaar is. Windenergie is een prima oplossing en met de innovatieve Flower Turbine (windmolen), die wel wat weg heeft van een tulp, ook voor de particuliere woonomgeving nu heel bereikbaar.

Flower turbines windmolens

Windenergie zelf opwekken     

Vaak is er oppositie als een windmolen in het landschap, en zeker in de stedelijke omgeving, ingepast dreigt te worden. Daar is met de Flower Turbine nu een oplossing voor die én fraai is qua vormgeving, desgewenst opgaat in het landschap, in hoogte beperkt blijft, geen slagschaduw geeft en geruisloos is. Door de revolutionaire techniek kun je er direct naast wonen en werken.

Daarnaast kunnen vogels deze turbine veel beter zien en dus ontwijken.

Hoge opbrengst

Één Flower windturbine kan op jaarbasis tot wel een kwart of een derde van het elektriciteitsverbruik van een gemiddelde woning en gezin opleveren. Dit is uiteraard afhankelijk van de lokaal aanwezige wind en gekozen uitvoering. Door de aerodynamische vormgeving, de twee rotorbladen en hun de bladverhoudingen werkt de windturbine vanuit elke windrichting en creëert ook een interne luchtstroom. Mede hierdoor wekt de turbine al stroom op vanaf een windsnelheid van 1,2 m/sec in tegenstelling tot de reguliere windmolens. Daardoor komt de Wind Tulip tot veel meer draaiuren en dus een hogere opbrengst.

Flower turbines windmolens

De hoogte kan variëren van 1 tot 6 meter, en de diameter van 0,5 tot 2,4 meter met een vermogen tot 5 kW. Meerdere Flower windturbines naast elkaar laten hun ‘buren’ nog beter presteren, met een nog hoger rendement dan zonne-energie. De turbines zijn relatief eenvoudig te plaatsen op daken van woningen en bedrijven en in open ruimten zoals grote tuinen, weilanden of langs open water. Er zijn ook kleinere uitvoeringen voor het opladen van elektrische fietsen en scooters.

Een laag geluidsniveau en hoge efficiency gaan bij deze windmolens wel degelijk samen.

Eco Design, kunst in de woonomgeving

De Flower windturbine is ontworpen als een tulp en is dan ook tegelijkertijd een sieraad in je tuin. Deze kan desgewenst in een bepaalde kleur of bedrukking worden uitgevoerd.

Flower turbines windmolens

Flower Turbines; Aerodynamische wetenschap, efficiency en schoonheid in één pakket

De Flower Turbines zijn relatief klein (1-6 meter), stil, efficiënt en zorgen ervoor dat hun buren beter presteren. Deze eigenschappen te samen met een esthetisch ontwerp moet ervoor gaan zorgen dat wind in de gebouwde omgeving een bijdrage kan leveren aan onze duurzaamheidsambities.

Energie uit wind in de eigen woonomgeving is een volwaardig alternatief of juist een aanvulling op zonnepanelen.

Flower Turbines is een innovatief bedrijf met verschillende patenten en aerodynamische technologie die de markt voor kleine wind wil veranderen van incidentele verkoop naar massaproductie en daarmee bijdraagt aan duurzame energie.

Voor de mogelijkheden en rendement in jouw woonomgeving zie www.flowerturbines.com of bel +31 10 307 66 54.