Groene daken zorgen voor een aangenamer binnenklimaat, besparen energie en zijn goed voor het milieu. En je krijgt er vaak nog subsidie op ook! Groen Op Dak gevestigd te Erichem (bij Tiel) heeft de missie steden groener te maken maar ook om groene daken voor particuliere woningen toegankelijker te maken. Door middel van volledige aanleg, doe-het-zelf pakketten met praktische handleiding en met het juiste advies voor jouw dak. Met haar kennis en jarenlange ervaring met groene daken én dakdekkerswerk is Groen Op Dak met recht dé sedumdaken specialist!

 

De voordelen van een sedumdak

Een sedumdak is fraai en bloeit in allerlei kleuren gedurende de seizoenen maar kent vele andere voordelen.

  1. 1. Langere levensduur dak. Het sedumdak beschermt de dakbedekking tegen weersinvloeden. Dankzij je sedumdak gaat je dakbedekking niet 20 maar tot wel 70 jaar mee!
  2. 2. Met een sedumdak is niet alleen de temperatuur binnenshuis constanter. Een aangenamer binnenklimaat door koeler in zomer en minder warmteverlies in de winter. Je bespaart bovendien flink op de energiekosten door de isolerende werking van het sedumdak.
  3. 3. Het sedumdak dempt geluid zoals veroorzaakt door regen of vogels die op het dak lopen. Het dakpakket met kunststof lagen en daktuinsubstraat, de speciale grond voor op daken, met daarop de planten nemen de geluidstrillingen op en geven dat bijna niet meer door naar beneden.
  4. 4. Het onderhoud aan een sedumdak is minimaal. Het is 1 tot 2 keer per jaar verwijderen van onkruid, het nakijken of de bladvanger in de regenwaterafvoer niet verstopt raakt, de grindrand vrij van sedumplanten houden en het bemesten van de planten. Hiervoor leveren Groen Op Dak meststoffen speciaal voor sedumdaken zoals de sedumpower meststof. Meer info http://groenopdak.eu/onderhoud/
  5. 5. Minder wateroverlast. Het sedumdak gebruikt regenwater en vertraagt de afvoer van overtollig regenwater. Dit zorgt voor minder wateroverlast door overlopende putten en riolering.
  6. 6. Zoals alle planten zetten ook sedumplanten CO2 om in zuurstof én dragen bij aan minder  luchtvervuiling.
  7. 7. Het ecologische sedumdak ziet er niet alleen mooier uit dan zwarte dakbedekking, het is ook nog eens goed voor de biodiversiteit in de stad. Het trekt bijen, vlinders en nuttige insecten aan.
Anderen lazen ook:  Duurzame houtverf binnenshuis gebruiken

Meer over de voordelen zie https://groenopdak.eu/de-10-voordelen-van-groene-daken/

Groen op Dak sedum

Als je gaat voor een groendak, waarom nu juist een sedumdak?  

Sedumplanten zijn vetplantjes die vocht opnemen in de bladeren. Droogte en warmte zijn voor deze sterke plantjes geen probleem. Ook in het Hollandse natte weer kunnen ze op een dak met goede regenwaterafvoer prima gedijen. Er bestaan meer dan 2000 sedumplanten. De sedummixmatten die wij gebruiken bevatten er 10 die zich in de jaren hebben bewezen als kampioenen op het dak. Soorten die door het jaar heen bloeien. Een sedumdak is daardoor het hele jaar groen en bloeit vanaf mei/ juni tot en met oktober met telkens een andere kleur.

Het is belangrijk om vooraf te weten of een sedumdak mogelijk is i.v.m. de dakconstructie. Wil je liever dat we eerst even meekijken? Dan doen we dat graag! We houden rekening met de hellingshoek van het dak, de ligging en dakopbouw, en natuurlijk je persoonlijke wensen.

Groen op Dak WhatsApp Image 2019-11-28 at 19.45.33

Rekentool & subsidie

Groen Op Dak is zéér scherp geprijsd. Wil je een indicatie van de investering ga naar  https://groenopdak.eu/#rekentool

Steeds meer gemeenten en waterschappen geven subsidie om duurzame projecten te realiseren. Via je gemeente kun je hierover informatie opvragen. De vergoeding oplopen tot 60%! Groen Op Dak legt het sedumdak zo aan dat het voldoet aan de eisen van je gemeente. Wij zijn Groenkeur gecertificeerd en daarmee mag je o.a. ook de subsidie in Zeeland aanvragen met ons als uitvoeringspartner. Wil je weten of jouw gemeente een subsidie voor groene daken heeft zie https://groenopdak.eu/#subsidie maar je mag ons ook appen, dan zoeken we het voor je uit.

Kortom, voor een prachtig en functioneel sedumdak ga je naar de webshop of deskundigen van Groen Op Dak.

 

Tel: +313 44700266
Email: info@groenopdak.eu
www.groenopdak.eu