Alles over de hybride warmtepomp als aanvulling op je cv-ketel

De gasprijs stijgt harder dan die voor stroom. Je betaalt nu al 25% meer voor gas dan 5 jaar geleden. Volledig elektrisch verwarmen is voor veel Nederlanders nog een stap te ver. Maar fors minder gas verbruiken kan ook zónder aanpassingen aan je woning. Met een hybride warmtepomp van Nefit Bosch naast je cv-ketel bespaar je moeiteloos 60 tot 70% gas. Afhankelijk van je woning en je gebruik betekent dat een besparing tot wel € 600 per jaar. Je woning wordt comfortabel verwarmd, en eventueel ook gekoeld, zonder ingrijpende aanpassingen.

Hoe werkt hybride verwarming?

Je cv-ketel werkt op aardgas. Door je cv-ketel te koppelen aan een elektrische warmtepomp ontstaat een hybride verwarmingssysteem dat werkt op zowel gas, als stroom. Het principe is vergelijkbaar met een hybride auto die deels op een normale brandstof en deels op elektriciteit rijdt. Alleen gebruikt de hybride luchtwarmtepomp vooral duurzame energie uit de buitenlucht om je woning te verwarmen, waardoor veel minder stroom nodig is. Voor elke kW stroom die je erin stopt, levert de warmtepomp 5 keer zoveel warmte: dat betekent een rendement van 500%.

Altijd comfortabel

Alleen als de buitentemperatuur te laag is voor de warmtepomp om er genoeg warmte aan te onttrekken, springt de cv-ketel bij. Waar andere warmtepompen stoppen, gaan die van Nefit Bosch door. Tot wel 5 graden onder nul halen ze voldoende energie uit de buitenlucht om je woning te verwarmen. Pas als het nog kouder wordt, schakelt het intelligente systeem automatisch over op gas, zonder dat je er iets van merkt. Daarnaast zorgt de cv-ketel ook voor warm water. Zo is het altijd comfortabel en bespaar je al snel 60% of meer op je gasrekening. Het mooie je is, de warmtepomp heeft ook een koelfunctie. Heeft je woning vloerverwarming, dan kan de warmtepomp zorgen dat het ’s zomers tot ongeveer 5 graden koeler wordt dan buiten.

Anderen lazen ook:  Met Jaga houd je het hoofd cool, het hele jaar door!

Voor elke situatie

Voor de meest gebruikte functies, verwarming en warm water, heb je geen vloerverwarming nodig. Een hybride warmtepomp van Nefit Bosch werkt namelijk ook prima met je gewone radiatoren. En als je huidige cv-ketel nog goed is, kun je deze bijna altijd combineren met een hybride warmtepomp van Nefit Bosch. De aanschaf is nu extra interessant: je kunt een aantrekkelijke subsidie (ISDE) krijgen.

Consumentenbond: bespaar tweederde op je gasrekening met een hybride warmtepomp

Volgens een onafhankelijk onderzoek van de Consumentenbond, verlaagt een hybride warmtepomp je gasverbruik met tweederde. Van alle geteste warmtepompen kun je volgens de Consumentenbond met de Compress 7400i AW van Nefit Bosch de meeste energie besparen. Bovendien is het ook nog eens de stilste warmtepomp.

Daarom kies je voor een warmtepomp van Nefit Bosch

  • Best beoordeelde hybride warmtepomp
  • Hoogste rendement
  • Meeste ervaring: meer dan 900.000 in Europa
  • Eenvoudige installatie voor elke woning en elk merk cv-ketel
  • Verwarmt CO2-neutraal* én is CO2-neutraal geproduceerd
  • 5 Jaar garantie mogelijk

*in combinatie met groene stroom

Breedste programma

Nefit Bosch heeft voor elke woning de beste oplossing. Van superieure systemen – voor wie de hoogste eisen stelt – tot en met scherp geprijsde ‘’goed is goed genoeg’’-oplossingen. Compress en EnviLine hybride warmtepompen van Nefit Bosch zijn er vanaf € 2.365,- inclusief btw, exclusief installatie. De subsidie (ISDE) is in dit bedrag verrekend. Ga je uiteindelijk volledig gasloos verwarmen, dan heeft Nefit Bosch de passende all-electric systemen om zo efficiënt mogelijk de volgende stap te kunnen nemen.

Je vertrouwde installateur

Je vertrouwde Nefit Bosch installateur zorgt voor de perfecte hybride installatie. Hij wordt ondersteund door de specialisten van Nefit Bosch, van ontwerp tot en met nazorg. In overleg met je installateur is uitgebreide garantie mogelijk. Een specialist van Nefit Bosch stelt dan (samen met je installateur) je installatie in bedrijf en je krijgt extra zekerheid in de vorm van 5 jaar garantie op je installatie.

Meer weten: www.nefit-bosch.nl