Duurzamer wonen; we weten dat er veel mogelijkheden zijn om je huis energiezuinig te maken en zo geld én het milieu te besparen. Want wist je dat je met het verduurzamen van je woning ook kan besparen op je hypotheek? Als hypotheekaanbieder geeft Lot Hypotheken je graag 5 tips om jouw woning te verduurzamen.

1. Laat je adviseren door jouw hypotheekadviseur
Wil jij je woning verduurzamen? Laat je dan adviseren. Verduurzamen kost geld en daarvoor kan een aangepaste hypotheek uitkomst bieden. Dus jouw eerste stap is een afspraak maken met je hypotheekadviseur, om het juiste advies in te winnen. De adviseur kijkt samen naar jouw wensen en de energiebesparende oplossingen en neemt daarbij dus de financiële mogelijkheden mee. Waar woon je nu, naar welk energielabel wil je, aan welke duurzame aanpassingen denk je en wat zijn je hypotheeklasten op dit moment? Kortom, advies waar je iets aan hebt en vervolgens ook daadwerkelijk mee aan de slag kunt.

2. Zonnepanelen
Eén van de eenvoudigste energiebesparende oplossingen is het plaatsen van zonnepanelen. Met zonnepanelen wek je zelf 100% duurzame energie op via je eigen dak (zonder dat je het doorhebt) en bespaar je dus direct op je energiekosten. Daarnaast is het een slimme investering met een hoog rendement. Zonnepanelen hebben namelijk een lange levensduur, gemiddeld 25 jaar.

Check wel even of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Dit hangt namelijk af van een aantal factoren. Heb je bijvoorbeeld weinig of geen last van schaduw en heb je een beschikbaar dakoppervlak van 15 vierkante meter of meer. Ga ook hier op zoek naar een goed advies.

3. Goede isolatie is key
Naast zonnepanelen is isolatie een slimme energiebesparende aanpassing. Je huis goed isoleren zorgt er in de zomer voor dat het binnen langer koel blijft en in de winter beter warm. Eigenlijk trek je je woning een extra jas aan die ervoor zorgt dat je energie bespaart en dat je wooncomfort wordt verhoogd.

Anderen lazen ook:  Dubbel duurzaam: een massief houten huis

Isoleren kan onder andere door dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie of glasisolatie. Wil je weten wat de voordelen zijn van deze energiebesparende oplossingen of onafhankelijk advies? Neem dan een kijkje bij een gespecialiseerd bedrijf zoals De Energiebespaarders, Susteen of HomeQgo.

4. ‘Van het gas af’ met de warmtepomp
Ook installatie van een warmtepomp is een duurzame aanpassing van je woning. Met een warmtepomp haal je je warmte niet meer uit gas, maar vanuit buiten. Een warmtepomp werkt eigenlijk als een omgekeerde koelkast. Waar de koelkast warmte afvoert, haalt een warmtepomp juist warmte van buiten naar binnen. Dit haalt de warmtepomp uit de lucht, de bodem of het grondwater. Hiervoor wordt stroom gebruikt maar veel minder dan bij elektrisch verwarmen zonder warmtepomp. De installatie van een warmtepomp is een grotere investering, maar erg goed voor de bijdrage aan een groenere wereld én je woning!

5. Sluit een duurzame hypotheek af
Bovenstaande energiebesparende oplossingen geven een duidelijker beeld van de mogelijkheden, maar hoe kan ik dan op mijn hypotheeklasten besparen? Het antwoord: sluit een duurzame hypotheek af. Het voordeel van een duurzame hypotheek is dat je soms korting op je rente krijgt en dat je vaak meer kunt lenen voor energiebesparende maatregelen. Niet alleen je energiekosten gaan omlaag, maar je kunt dus ook op hypotheeklasten besparen. Meer weten? Lees er hier meer over.

Ga aan de slag met duurzaam wonen en haal er je voordeel uit. Weet je nog niet precies welke aanpassingen je wilt (laten) doen? Vraag dan een energiebespaarbudget aan bij je hypotheekaanbieder. Hiermee reserveer je alvast een budget voor je energiebesparende maatregelen maar kun je later bepalen wat je precies gaat doen.

Contactgegevens:
Lot Hypotheken
T: 033 4509 330
E: service@lothypotheken.nl

www.lothypotheken.nl