Een betere wereld begint bij je woning. Prefab Strobouw levert casco gevels, vloeren en daken. Zij hebben niet alleen een hoge isolatiewaarde maar zorgen ook voor een gezond binnenklimaat. En dat met volledig natuurlijke materialen en stro uit Groningen.

Energiezuinig en duurzaam

Stro combineert een aantal unieke eigenschappen. Op de eerste plaats heeft stro een goede isolatiewaarde met een Rc van 7,4. Hiermee kun je een zeer energiezuinige of zelfs energieleverende woning bouwen. Stro houdt de woning warm in de winter en koel in de zomer waardoor koeling minder of niet nodig is. Of je nu een woning wilt met zonnepanelen en een warmtepomp of gestookt met hout(-pellets) of CV, met Prefab Strobouw bouw je een energiezuinige woning.

Prefab strobouw

Duurzaamheid zit hem niet alleen in energiezuinig bouwen. Prefab Strobouw gebruikt uitsluitend natuurlijke materialen. Het stro in onze stropanelen komt uit Groningen. Deze verwerken we in onze eigen timmerfabriek in Zuidbroek (Groningen) waardoor er minimaal transport nodig is. Stro heeft bovendien een zeer lage CO2 voetafdruk. Je legt door het gebruik van stro CO2 vast in de gevel of het dak van je woning. Voor meer informatie ga naar prefabstrobouw.nl/stro-weetjes.

Het gebruik van Prefab Strobouw elementen past in biobased en circulair bouwen. Gevels, daken en vloeren van Prefab Strobouw bestaan uit de natuurlijke materialen hout en stro en zijn volledig recyclebaar.

Gezond binnenklimaat

Met Prefab Strobouw elementen kun je een gezond binnenklimaat in je woning realiseren. Hiervoor gaven we al aan dat stro de woning warm houdt in de winter en koel in de zomer. Maar een gezond binnenklimaat gaat over meer dan de temperatuur. Ook de luchtvochtigheid en geluid zijn van belang. De damp-open stropanelen van Prefab Strobouw, gecombineerd met een afwerking van leem, zorgen voor een stabiele luchtvochtigheid. Bovendien heeft stro uitstekende geluidswerende eigenschappen waardoor je minder of geen last hebt van geluid van buiten en er minder snel galm ontstaat in huis.

Prefab strobouw

Bouwmethode

Met Prefab Strobouw elementen heeft de aannemer minder werk op de bouwplaats en gaat de bouw sneller. De kwaliteit is onberispelijk hoog omdat er binnen worden gefabriceerd. De gevels van de woning zijn meestal binnen een dag geplaatst. Hetzelfde geldt voor het dak. Met onze standaard uitwerking en details kan de architect en aannemer direct aan de slag. Kijk op prefabstrobouw.nl/projecten/ voor voorbeelden van onze projecten.

Prefab strobouw

Stro en hout zijn ook zeer geschikt voor aardbevingbestendig bouwen. De bouwmethode is licht en kent geen volledig stijve verbindingen. Hierdoor kan de constructie de bevingskrachten beter opvangen en is er minder kans op schade aan de woning.

De kosten voor de bouw van een woning met Prefab Strobouw komen overeen met de bouw van een woning met ‘reguliere’ bouwmaterialen.

Prefab Strobouw
Dokstraat 9
9636 AX Zuidbroek
06-48119734
www.prefabstrobouw.nl