Hoe je je huis kunt verduurzamen zonder last te hebben van de bijbehorende apparatuur

Bij het verduurzamen van uw huis is het vaak een puzzel waar de apparatuur geplaatst kan worden. Het klinkt misschien vreemd, maar uw tuin biedt hiervoor de oplossing! Met een tuinkelder in uw tuin beschikt u over veel extra ruimte. Ideaal voor de installatie van de apparatuur zoals een warmtepomp. Daarnaast is er nog plaats over. Hobbyruimte, koele voedselopslag, muziekruimte, opbergruimte, wijnopslag… Alles uit het zicht onder de grond. Kan het mooier? Het kelderdak kan dienen als vloer voor bijvoorbeeld een tuinhuisje, garagebox of chillhok.

Los van eventueel verduurzamen biedt de tuinkelder natuurlijk veel mogelijkheden en voordelen. Bijvoorbeeld als u meer ruimte wilt. Heeft u een fijn huis en denkt u niet aan verhuizen, dan is de tuinkelder mogelijk uw oplossing. De kelder in combinatie met een serre of garage is een veel gebruikte optie.

Een kelder neemt de temperatuur van het grondwater aan. Ook in de zomer is het daarom in de tuinkelder lekker koel zonder energie te verbruiken. Milieuvriendelijk voor voedselopslag. Sterk Beton heeft de tuinkelder ontwikkeld die in principe in iedere tuin, bij alle grondsoorten en grondwaterstanden kan worden toegepast. Bij lage grondwaterstanden zijn geen extra voorzieningen nodig blijft de basis prijs van toepassing. Afhankelijk van de grondwaterstand ter plaatse wordt een lichtere of zwaardere kelder aanbevolen.

Sterk Beton fabriceert haar kelders prefab. Dit betekent dat de tuinkelder wordt gestort in de fabriek. Bovendien wordt de tuinkelder als één geheel gestort. Er zijn dus geen naden. Het is een waterdichte bak. Plaatsing gaat gemakkelijk met behulp van de hijsogen aan de kelder. Bij een goede voorbereiding kan de kelder in een uur op zijn plek worden gehesen. Als de kelder is geplaatst wordt de plafondplaat bevestigd
waarin een uitsparing is aangebracht voor het trapgat.

De afmetingen van de tuinkelder

Er zijn tuinkelders van 2,6 meter breed en variërend in lengte van 3,8 meter, 4,8 meter of 5,8 meter. En er zijn tuinkelders van 3,2 meter breed met een lengte van 5,8 meter of 6,8 meter. Het vloeroppervlak varieert dus tussen 8,4 m2 tot 19,4 m2. Een oppervlakte ter grootte van een kamer met een inwendige hoogte van 2,30 meter is de winst.

Sterk Beton werkt al meer dan 85 jaar met succes aan het verbeteren van haar producten met talloze innovaties. Het zijn ruimte-biedende producten. De naadloze fabricage is uniek. Ook aan het plaatsingsgemak is veel aandacht besteed. De kelders behoren tot de top!

Meer info zie Klik op de link www.sterkbetonkelders.nl/nieuw-de-tuinkelder

of bel 072- 5402918.

Denk in mogelijkheden.

5 TIPS VOOR EEN PREFAB KELDER

Een kelder is vaak de voordeligste ruimte van een woning. Toch is het een behoorlijke investering. Om een kelder zo voordelig mogelijk in te passen heeft Sterk Beton vanuit haar expertise de volgende keldertips:

1. Gebruik een kelder als berging

De kelder heeft van nature unieke eigenschappen voor een berging. Voor een verblijfsruimte zijn vaak aanvullende voorzieningen noodzakelijk die prijsverhogend werken. Dus maak er geen verblijfsruimte van als je dat daar niet voor gebruikt.

2. Een kleine kelder is interessanter dan je denkt

De kosten voor grotere kelders stijgen niet lineair, maar exponentieel. Een compacte kelder heeft echter al het oppervlak van een keuken of zelfs een woonkamer als extra ruimte. Vaak ruim voldoende dus.

3. Isoleren van een kelder is vaak niet nodig

Kelders hebben van nature een aangename constante temperatuur van rond de 15oC. Ideaal voor een wijnkelder, berging, speel- of fitnessruimte. Isoleren van de kelder is arbeidsintensief en dus relatief duur, en is daarom alleen aan te raden als u de ruimte echt als verblijfsruimte wilt benutten.

4. Kijk naar de totale investering en niet alleen naar de prijs van de kelder

Door het unieke montagesystemen is het plaatsen eenvoudig. De kelders zijn zo ontworpen dat de kosten voor transport en plaatsing geminimaliseerd worden.

5. Kies voor een onderhoudsvrije kelder

Als enige fabrikant produceert Sterk Beton de kelders zonder stortnaden en bekistingsafdrukken. Zij garanderen dat gedurende de hele levensduur van de kelder geen onderhoud noodzakelijk is. Lekkage is uitgesloten, er zijn namelijk geen naden waarop lekkage kan ontstaan!

Een Sterk Beton kelder is met recht een duurzame investering.

Sterk Beton BV.
Herculesstraat 47
Postbus 166
1800 AD Alkmaar
https://sterkbetonkelders.nl/contact/