Bol.com streeft naar klimaatneutraal winkelen. Om te beginnen stoppen ze vanaf nu met de verkoop van wegwerpplastic, zoals plastic bestek, bekers, rietjes en wattenstaafjes. Daarvoor in de plaats verrijken ze hun assortiment met duurzame en biologisch afbreekbare alternatieven. Met deze maatregel loopt bol.com voor op de Europese wetgeving, die vanaf 2021 de verkoop van bepaalde plastic wegwerpartikelen verbiedt.

Vanaf 2021 gaat een nieuwe Europese wet gelden die de de verkoop van bepaalde plastic wegwerpartikelen verbiedt. Bol.com verwacht door de verkoop van wegwerpplastic te stoppen zo’n 500 kilo plastic per jaar te besparen.

Verduurzaming assortiment

Bol.com wil het voor klanten zo makkelijk mogelijk maken om ook online bewuster te winkelen. Jori Ebskamp, lead duurzaamheid bij bol.com: “Daarom steken we veel energie in de verduurzaming van ons assortiment en het niet meer verkopen van wegwerpplastic is voor ons een hele logische stap. Afgelopen najaar opende bol.com de duurzame winkel waarin we het breedste verantwoorde assortiment online bijeenbrengen. Door de duurzame winkel continu uit te breiden willen we binnen een aantal jaar in elke productcategorie een duurzamer alternatief bieden.”

In de duurzame winkel biedt bol.com klanten een brede keuze aan alternatieven voor het wegwerpplastic, zoals siliconen herbruikbare wattenstaafjeskartonnen bordjesroestvrijstalen rietjeshouten bestek en bekers van maiszetmeel en suikerriet.

Klimaatneutraal winkelen

De duurzame ambities van bol.com gaan verder dan maatregelen op het gebied van assortiment. Bol.com is de grootste online winkel van Nederland en België en kan daardoor een groot verschil maken. Ze streven naar klimaatneutraal winkelen in 2025, wat betekent dat ze hun directe voetafdruk terugbrengen tot 0 gram CO2-uitstoot per pakket.